Solicită un apel
Nume*
Telefon*
Timpul apelului*
Mesaj
Codul din imagine*
CAPTCHA
Catalog de produse

Cum sa prelungim durata de viața a vaporizatorului?

In acest articol, vom analiza observatiile noastre proprii si a clientiilor nostri, de ce in cazul exploatarii necorespunzatoare, vaporizatoarele interschimbabile vin rapid in stare nepotrivita.
Trebuie sa intelegem ca elementul de consum al fiecarei tigari electronice, pe linga de lichid, este si vaporizatorul (cu alte cuvinte, elementul de incalzire, spirala, coilu, pod).
- Ce este un vaporizator detasabil?
- Din ce consta?
- Pentru ce el este necesar?

  Vom incerca sa discutam in detalii : vaporizatorul sau podul (la pod sisteme) este unul dintre principalele elemente din tigara electronica. De acesta depind in mod direct indicatorii precum: gustul, densitatea si cantitatea de abur, precum si tipul inhalarii. Este o mica "capsula" in interiorul careia este preinstalat elementul de incalzire din fabrica (poate fi realizat ca o spirala metalica, o plasa sau o placa perforata metalica) acoperita cu bumbac pur (vata, celuloza, bambus), in care se imbiba lichid si sa transmite pe spirala care se incalzeste si evapora lichid cand prin ea trece aerul. Cand apasati butonul "FIRE", spirala se incalzeste, pulverizand astfel (evaporand) lichidul care trece prin coil, in momentul inhalarii.

- Deci, de ce rezistente (elementul de incalzire, spirala, coilu, podu) se strica prea repede?

Fiecare vaporizator, depinde de caracteristicile si parametre sale pentru care a fost proiectat si are o anumita limita de lichid evaporat prin el.
In procesul de exploatare, prin coton se reda lichid pe spirala si de la incalzire cu timpul se formeaza ca un fel de calcar intre spirala si coton, care in continuare impiedica transmiterea cantitatii necesare de lichid de pe bumbac pe spirala, ce provoaca un gust neplacut, de aceea ca vata si coilu sunt supraincalzite, deoarece lichidul nu trece in mod corespunzatorsi nu raceste spirala cum trebuie, ca o consecinta- supraîncălzirea bumbacului si coilul ars.
  
Pentru a evita gustul neplacut al cotonului ars, producatorul recomanda schimbarea rezistentei (coilului, podului) interschimbabil in fiecare 7-15 zile (depinde de cantitatea lichidului evaporat prin el). Dar, dupa cum arata practica, elementul de incalzire poate veni in stare proasta mai repede, decat termenul declarat de producator, din cauza utilizarii necorespunzatoare. Sau se intampla invers: oamenii folosesc un vaporizator fara probleme timp de o luna sau chiar mai mult. Durata exploatarii rezistentei (coilului) depinde nu numai de intensivitatea exploatarii personale a fiecarui om, cit lichid prin ea evapora, dar si de caracteristicile individuale de exploatare a dispozitivului si de respectarea regulilor de utilizare.
Si daca, cu frecventa de utilizare a tigarii electronice (vaipului), si cantitatea de lichid evaporat printr-o spirala, si calitatea acestuia - totul in principiu este clar, vom examina mai detaliat ultimul punct, si anume caracteristicile functionarii tigarii electronice, si in special prima sa lansare si ajustarea ulterioara. In aceste intrebari, exista cateva nuante foarte importante in opinia noastra, si anume:

-* Primul start corect:
Inainte de utilizarea unui vaporizator nou, coton din interiorul vaporizatorului trebuie sa fie umezit bine cu lichid pentru tigari electronice, pod sisteme (vaip). Este mai bine chiar sa umeziti coton mai tare, decit sa-l umeziti mai slab. Aceasta procedura trebuie repetata de fiecare data cand instalati un nou vaporizator (coil). De asemenea, dupa asamblarea si reumplerea cu lichid a rezervorului (rezervor, bac, atomizor, clearomizer), puteti sa faceti una sau doua trageri (inhalari) fără a apăsa butonul "Fire" (tasta de alimentare) pentru a vă asigura că coilul este într-adevăr înmuiat în lichid (veți simți gustul ușor al lichidului). De la umezirea corectă a vaporizatorului la prima pornire, direct depinde durata de exploatare a lui.
  
-* Tragere brusca:
Aceasta este una dintre cele mai frecvente greseli care duce la un exces de lichid in spirala, adica la o tragere brusca lichidul nu are timp sa se evapore si excesul sau incepe sa curga prin orificiile de alimentare cu lichid sau prin driptip, astfel nimerind pe limba. De asemenea, acest lucru duce la evaporarea incorecta a lichidului in spirala si la aparitia mai rapid a depunerilor de calcar, care in mod direct afecteaza capacitatea de lucru a vaporizatorului, si de asemenea, poate duce la stricarea device-ului, adica lichidul poate nimeri direct pe placa. Pentru a evita o astfel de problema au fost inventate reglarea aerului si reglarea puterii. Daca intampinati o astfel de problema, dar dispozitivul Dvs. nu are o functie de reglare a puterii, va sfatuim sa deschideti complet reglarea alimentarii cu aer si sa incercati sa trageti vape putin mai usor (lent). In cazul in care dispozitivul dvs. are functia de reglare a puterii, puteti scapa de aceasta problema fara a va schimba obiceiurile: ridicati treptat puterea (in limite rezonabile) pina la reglarea problemei.
Exista, de asemenea, dispozitive a caror putere nu permite eliminarea scurgerilor de lichid la tragere brusca. In acest caz, va trebui sa deschideti alimentarea cu aer mai puternica si sa incercati sa trageti vape mai usor.

-* Tragere dubla (fumat, vapat):
Aceasta greseala foarte frecventa in randul fumatorilor avizi poate aparea involuntar ca urmare a obiceiului de a fuma tigari simple ani la rind. Oamenii care tocmai s-au mutat la Vaping pot face reflexiv trageri duble, in speranta de a obtine o satisfactie mai mare. In cele din urma, acest stil de vaping poate duce la aceleasi consecinte ca si in paragraful precedent, si anume posibilele scurgeri de lichid și aparitia inainte de timp a depunerilor de calcar pe spirala. De asemenea, acest stil de vaping poate provoca o defectiune mai rapida a vaporizatorului, deoarece deseori, in intervalul dintre trageri persoana nu da drumul la butonul de alimentare si vaporizatorul nu se raceste in aceste momente in mod corespunzator.

-* Faceti clic pe butonul "Fire" "in gol":
Partial, aceasta problema este examinata in paragraful anterior ("tragere dubla"), deoarece exista, de asemenea, o presare in gol intre tragerile. Multi cred ca facand clic pe butonul "Fire" cu cateva secunde inainte de a trage, coilul se va incalzi mai repede si vor obtine mai multa aroma si aburi. Aceasta practica este prezenta, si multi vaperi cu experienta folosesc adesea acest lucru, cele mai moderne mod-uri sustine regimul "Preincalzire (Preheat)", dar este nevoie de a face cu o intelegere a procesului in sine (setarea corecta a parametrilor, cum ar fi: putere, rezistenta, alimentarea cu aer, stabilirea bumbacului sau tipul vaporizatorului si raportul PG/VG lichidului utilizat). Cu nerespectarea acestor parametri, spirala va veni, de asemenea, rapid în inutilitate.
Cea mai banala si des intilnita cauza de apasare fara sarcina a butonului Fire este simpla uitare si nerespectarea regulilor de utilizare a tigarii electronice: blocarea vape-ului (pe cele mai multe modele este de 5 ori apasati pe butonul "Fire" timp de 2 secunde), in cazurile in care tigara electronica nu este utilizata și pusa in buzunar sau in geanta. In consecinta, atunci cand mergeti pe jos sau purtati in geanta tigara electronica, poate fi accidental apasat butonul de alimentare de putere si, in ciuda faptului ca, practic, toate dispozitivele de fabrica sunt echipate cu protectie impotriva supraincalzirii, si, in marea lor majoritate stopeaza dupa 8-12 secunde buton de tensionare (in functie de producator), singur vaporizator se defecteaza si nu mai poate fi utilizat, deoarece el nu s-a racit in mod corespunzator. Singura exceptie ar putea fi vaporizatoarele destinate functionarii in modul de control termic; daca aparatul are aceasta functie si functioneaza corect-trebuie setata o limitare a puterii si a temperaturii.
  
-* Utilizarea la un nivel scazut de lichid in rezervor:
Nu permiteti ca nivelul lichidului sa fie scazut intr-atit, incit nu ajunge la gaurile de impregnare a vaporizatorului atat in pozitia verticala a dispozitivului, cat si in momentele de tragere, cind dispozitivul este inclinat. In astfel de cazuri, coil-ul nu este umezit in mod corespunzator, ce duce la micsorarea capacitatii de lucru sau defectiunea completa a lui.
  
-* Putere setata incorect:
Daca dispozitivul dvs. sistine functia de reglare a puterii, aceasta trebuie setata astfel incit sa corespunda parametrilor vaporizatorului (coilului, speralei, rezistentei), fortei de tragere, densitatii lichidului si reglarii alimentarii cu aer. Majoritatea vaporizatoarelor din fabrica au un interval de reglare admisibil pe care producătorul recomanda sa il respecte. Va recomandam insistent sa nu alegeti parametrii maximi stabiliti de producator sau sa le depasiti in mod corespunzator, fara a fi informati cu paragrafele descrise mai sus. Multi cred in mod eronat ca ridicarea puterii pe dispozitiv la maxim va obtine o cantitate mai mare de abur si aroma, dar, dupa cum a aratat practica, ei primesc un vaporizator defectat si un gust de vata (coton, bumbac) arsa.

-* Tragere (inhalarea, vaparea) incorecta:
Aceasta este, de asemenea, una dintre cele mai frecvente greseli atunci cand treceti la vaping. Adesea, oamenii care achizitioneaza prima lor tigara electronica nu acorda prea multa importanta intrebarilor si sfaturilor consultantului, si anume, ce tragere este mai preferata pentru ei: de tigari sau de narghilea. In acest paragraf, nu vom lua in considerare rezervoarele universale care sustin o tragere de tigara nu prea strimta si de narghilea nu suficient de libera. Daca ati achizitionat un rezervor pentru tragere de narghilea si ati blocat pe ea aerul sa fie cat mai asemanatoare cu cea strimta de tigara- va veti intalni in mod inevitabil cu astfel de probleme, cum ar fi: incalzirea excesiva a rezervorului si vaporizatorului, si, ca urmare, abur fierbinte si neplacut, dar, de asemenea, scurgerea lichidului si iesire rapida din functiune a vaporizatorului, deoarece el este conceput sub alti parametri de performanta. In cazul in care ati achizitionat un rezervor de tigara strimt, ati deschis alimentarea maxima a aerului, ati majorat puterea si incercati sa-l utilizati ca rezervor de narghilea, veti avea probleme cu umezirea insuficienta a vaporizatorului si esecul (deteriora) acestuia.

-* Raportul PG/VG corect selectat in lichid, baza:
Cea mai mare parte a rezervoarelor cu tragerea de tigara este calculata pentru raportul dintre propilenglicol si glicerina in baza de 50/50. La randul sau, rezervoarele cu tragerea de narghilea sunt proiectate sub 30 PG / 70 VG. Acestui indicator trebuie sa se acorde atentia cuvenita la alegerea lichidului. Propilenglicolul este mai lichid, iar glicerina este mai groasa dupa consistenta. Daca se toarna lichidul gros in rezervorul de tigara sau pod (pod sistem), acesta se va umezi mai rau, ceea ce va duce in mod inevitabil la o defectiune mai rapida a vaporizatorului. Iar daca intr-un rezervor de narghilea se toarna un lichid mai lichid dupa consistenta- aceasta va duce la scurgeri inevitabile si defectiuni respective, de aceea la achizitionarea unui lichid sau bazei- nu evitati sa va consultati cu lucratorii din vape shop. Parametrii raportului PG / VG neaparat trebuie sa fie indicati si pe flaconul cu lichid achizitionat de Dvs.Speram ca aceste sfaturi va vor fi utile si va vor prelungi in mod semnificativ durata de lucru a vaporizatoarelor (coilurilor, porurilor) pe care le utilizati, va vor proteja de situatii neprevazute si de defectiuni neplacute legate de exploatarea necorespunzatoare. Daca, dupa citirea acestui articol, Dvs aveti intrebari, consultantii nostri cu placere la ele vor raspunde.
Cu respect, echipa e-cigarette.md.